چاپ خبر
نیاز به بهبود زیرساخت ها
روزنامه سپید   |   اخبار 4   |   23 دی 1393   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d30613

سپید: رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، گفت: «نزدیک به ۴۰ درصد از تولیدات علمی کشور، مربوط به علوم پزشکی و رشته‌های وابسته به آن است و ۲۵ درصد مقالات با استناد مربوط به این گروه است.»
معاون وزیر بهداشت، در ادامه با اشاره به تغییر شرایط کشور و پیشرفت‌های پس از انقلاب تصریح کرد: «در این سال‌ها ما هم در بخش پزشکی و هم دارویی موفقیت‌های بسیاری داشته‌ایم. در سال‌های پس از انقلاب زیرساخت‌ها ایجاد شده است به گونه‌ای که در حال حاضر ۵۴ دانشگاه علوم پزشکی، ۵۷۶ مرکز تحقیقات پزشکی و ۲۹ پژوهشکده پزشکی ایجاد شده است و در حال حاضر ۳۷ هزار دانشجو در دوره‌های تخصصی و فوق تخصصی در حال تحصیل هستند.»
ملک‌زاده همچنین به مقایسه سرمایه‌گذاری بین ایران با کشورهای توسعه‌یافته پرداخت و گفت: «سالانه ۳۲۰ میلیارد دلار تنها در کشورهای توسعه یافته در بخش تحقیقات سرمایه گذاری می‌شود؛ در آمریکا سالانه ۱۳۰ میلیارد دلار هزینه می‌شود که از این میزان تنها ۳۰ میلیارد دلار آن از بخش دولتی است و ۱۰۰ میلیارد دلار آن را بخش خصوصی تامین می‌کند.»
وی با اشاره به اینکه ما نیاز به فعالیت اقتصادی در حوزه تحقیقات و فناوری داریم، تصریح کرد: «وجود نظام اقتصادی پویا در کنار دانشگاه‌های ما به ویژه با وجود تاکیدات مقام معضم رهبری و سایر مسئولان کلید خروج و حل مشکلات است، اما متاسفانه بخش خصوصی در کشور ما چندان در چنین حوزه‌ای فعالیت نمی‌کند.»
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: «ما امیدواریم در این مورد بودجه تحقیقاتی افزایش یابد و در این میان سهم بودجه حوزه پزشکی نیز افزایش پیدا‌کند. با جلساتی که با مسئولین مربوطه داشتیم تلاش کردیم، بودجه تحقیقاتی دانشگاه‌ها را افزایش دهیم، اما تا فقط حدودی موفق بوده‌ایم. دولت محدودیت‌هایی دارد که قابل درک است. بنابراین باید به سمت مراکز خصوصی حرکت کنیم.»